Welkom bij watersportvereniging ‘De Residentie’

Zoals de naam ‘de Residentie’ en de kleuren van de clubwimpel al aangeven, vindt de vereniging z’n oorsprong in Den Haag. Opgericht in 1952 en daarmee de oudste watersportvereniging in de Haagse regio. Zo’n tweehonderd leden en donateurs maken gebruik van de verschillende mogelijkheden die de club heeft te bieden.

In het Haagse stadsdeel ‘de Binckhorst’ beschikt de vereniging over een stallingsterrein met kantine, gelegen aan de Trekvliet. Daar is ruimte voor zo’n 100 schepen die ’s winters de kant op kunnen.

In Rijsenhout, dichtbij Aalsmeer aan de Ringvaart en de Westeinderplassen ligt Jachthaven ‘de Stormvogel’. De meeste leden hebben hier zomers de boot liggen. Met een roeiboot kan je zelf de Ringvaart overvaren of je wordt met de eigen pont overgezet. Een aantal (kleine) boten kunnen ‘s winters in de loods worden gestald. Zomers wordt de loods gebruikt voor grotere activiteiten zoals feestavonden en ledenvergaderingen. Op ‘de Stormvogel’ zijn 150 ligplaatsen. Sommige aan steigers, anderen aan een grasstrook. Er is een kantine met een ruim zonnig terras dat gezelligheid biedt aan de bezoekers, een werkplaats, sanitaire voorzieningen met was- en droogmachine, de verblijfsruimte en het kantoor van de (maandelijks wisselende) havenmeester. In de speeltuin kunnen de kleintjes zich prima vermaken.
Je huisdier is welkom op ‘de Stormvogel’, mits aangelijnd. 
Voor boodschappen kan je met een leenfiets maar ook met je eigen (bij)boot naar Rijsenhout of Aalsmeer. Aanlegplaatsen zijn bij de winkels in Rijsenhout en in Aalsmeer is een haventje in het centrum.

Varend in het Groene Hart of onderweg van of naar Amsterdam is ‘de Stormvogel’ een mooie locatie om een nachtje te verblijven. Passanten zijn dan ook van harte welkom!

Door zelfwerkzaamheid van de leden wordt veel geïnvesteerd in beide havens waardoor de kosten betaalbaar blijven. De leden verrichten een aantal keren per jaar werkbeurten of zetten zich op andere manieren in voor de vereniging.

De Residentie is aangesloten bij het Verbond Nederlandse Motorbootsport VNM.

Geef uw mening

Was deze informatie nuttig?


           

 Lokatie

 Agenda

MRT
9
Boot Holland

Extern | deel 1 / 5 | WTC Expo, Stadionplein 8914 AT Leeuwarden

MRT
10
Boot Holland

Extern | deel 2 / 5 | WTC Expo, Stadionplein 8914 AT Leeuwarden

MRT
11
Boot Holland

Extern | deel 3 / 5 | WTC Expo, Stadionplein 8914 AT Leeuwarden

MRT
12
Boot Holland

Extern | deel 4 / 5 | WTC Expo, Stadionplein 8914 AT Leeuwarden

Laatste nieuws

Varen door Amsterdam Doorvaartvignet

Datum: 03 januari 2022
​Bericht van Gemeente Amsterdam, Programma Varen: Voor pleziervaarders die door Amsterdam willen varen, is het per 1 januari 2022 verplicht om een...

Nieuwe Zaanbrug tussen Wormerveer en Wormer

Datum: 03 januari 2022
De provincie Noord-Holland begint binnenkort met het vervangen van de Zaanbrug tussen Wormerveer en Wormer. Dit veroorzaakt enige hinder voor de sc...

Watersportverbond: Verzegelingsplicht uitgesteld

Datum: 03 januari 2022
Verzegelingsplicht uitgesteld, overgangstermijn opgenomen -www.watersportverbond.nl 4000 reacties op wijziging BAL Afgelopen zomer maakte het mi...

VNM Nieuwsbrief

Datum: 26 november 2021
​Zojuist is de nieuwsbrief november 2021 van de VNM verschenen.  Klik om te lezen op deze link nieuwsbrief november    

Naar nieuwsoverzicht