Wilhelminasluis gestremd voor pleziervaart

Wilhelminasluis gestremd voor pleziervaart

Geplaatst op 13-09-2020  -  Categorie: Vaarinformatie

September 2020

Wilhelminasluis gestremd voor pleziervaart tot eind 2020

 De Wilhelminasluis is momenteel gestremd voor de pleziervaart. Dit heeft te maken met de veiligheid van het schutten van pleziervaartuigen en de huidige werkzaamheden in de kolk van de Wilhelminasluis.

Kleine pleziervaartuigen kunnen gebruik maken van de naastgelegen Groote (historische) Sluis. De Groote Sluis wordt dagelijks bediend van 09.00 tot 18.00 uur, mits het Zaangemaal niet in werking is. De afmetingen van de Groote Sluis zijn: 28 x 5.10 x 1.70 x 2.70m (LxBxDxH). Grotere pleziervaartuigen wordt verzocht om te varen via de Nauernasche vaart of via Noord Hollandsch Kanaal via Purmerend.

De Groote Sluys blijft na afloop van de vaarseizoen beperkt bediend tot 1 november. De actuele bedien tijden zijn te vinden op de website van De Groote Sluis www.grootesluiszaandam.nl. Over de bediening na 1 november wordt u nog geïnformeerd. Naar verwachting zijn de werkzaamheden aan de Wilhelminasluis in december 2020 afgerond. Dan is het sluizencomplex helemaal vernieuwd en beschikbaar voor alle scheepvaart.

Zie voor meer informatie www.wilhelminasluiszaandam.nl

 

 


Geef uw mening

Was deze informatie nuttig?